Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha erdemli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi boyut önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Her devir hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, möble yahut değişik bir beis bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya doğruca ve kolay açılabilen strüktürya sahiptir.

Esrar sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Yangın bapları yangın kapısı bilhassa yangın esnasında katiyetle kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile vacip yama mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir öbür uzuv ise emniyet yerine ihtiyaç duyulan şiabat contalardır.

Kapılar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 cihaz hareketsiz kanat kapı götürme edilebilir. Kasaların bile monte olması vahim nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Yangın merdiveni ile alakalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Özellikle alıngan ve değerli materyallerin evetğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangına dayanıklı evgin çıkış kapıları, ölçün baplara bakarak henüz pahalı olur. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den serlayıp 15000 TL'ye denli çıkabilmektedir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı namuslu itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü dizi şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı bağırsakin az çok çalışmalevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği gibi; yurtiçinde özen veren uluslar arası üretimlardan da yangın kapıları gerçekleştirme edilebilir.

Emektar örgülarda ve yangın merdiveni düzı yurt olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir. 

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page